top of page

OVER ONS

Bakkersfamilie Ammerlaan

Al meer dan 50 jaar doen wij ons uiterste best om het lekkerste brood en banket te maken van de Bollenstreek. Op een ambachtelijke wijze maken wij met een klein team gemotiveerde vakmensen uit de omgeving, elke dag de meest verse, gezonde en lekkere producten. Wij doen dit net als vroeger voor een groot gedeelte met de hand omdat de grondstoffen die wij gebruiken natuurproducten zijn.

 Het familiebedrijf Ammerlaan is opgericht door Theo Ammerlaan, die tientallen jaren geleden bij een bakker in Bleiswijk werkte. Op een dag besloot Theo voor zichzelf te beginnen en opende een winkel in Voorhout.

Sinds die tijd is er een hoop veranderd. Momenteel heeft Echte Bakker Ammerlaan 11 winkels in en rondom de Bollenstreek. Charles en Ron Ammerlaan hebben het stokje overgenomen en ook de nieuwe generatie draagt zijn steentje al bij.

Waarom doen we dit?

Omdat wij het mooiste beroep van de wereld hebben. Elke dag maken wij van ‘‘niets’’, iets. Elke handeling, hoe klein ook, draagt daar iets aan bij. In eerste instantie aan het product, aan de kwaliteit, de vorm, de smaak en voedingswaarde. 

In tweede instantie dragen wij iets bij aan de omgeving, door de ingrediënten die wij kopen, de mensen die bij ons werken en de verenigingen en instanties die wij steunen. Dit alles zodat u de laatste handeling wilt zijn en tevens ook weer het begin bent van iets nieuws. 

Samen kunnen wij met alle kleine handelingen telkens iets groters betekenen, eerlijker, menselijker en lekkerder. Is dat niet mooi?

 

 

Erkend gildelid

Onze bakkerij is toegelaten tot het Echte Bakkersgilde. Dat betekent dat wij voldoen aan alle strenge eisen die het Gilde stelt op gebied van kwaliteit. Het hele jaar door komen Keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum onze producten ophalen om ze in het laboratorium te keuren. Daarnaast worden onze winkels regelmatig beoordeeld op bediening, hygiëne, presentatie en uitstraling.

 

Ambacht staat hoog in het vaandel

Echte Bakkers zijn vaklieden in hart en nieren die hun ambacht met liefde uitvoeren. We komen regelmatig bij elkaar om ons vakmanschap nog verder te verbeteren, recepturen met elkaar te delen en kennis te maken met de nieuwe technologieën op het gebied van productie. Zo kunnen we ons blijven onderscheiden van de supermarkten. 

 

 

Visie

Als bakkersfamilie met vakkundig personeel blijven wij ons vak op eerlijke en ambachtelijke wijze uitdragen!

Dit willen wij doen met gezonde en lekkere producten.

 

Missie

Klanten te laten genieten van onze ambachtelijke en gezonde produkten.

bakker | Bakker | sassenheim | Sassenheim | Ammerlaan | Bakker Ammerlaan

bottom of page