
Lokale, Duurzame
Spelt
Ons verhaal met de boer

ONZE SAMENWERKING
4 jaar geleden ontmoette wij boer Jan van ‘t Hul bij onze bakkerij. Hij heeft een Spelt graanveld in Nieuw-Vennep waar onze speltbloem en-meel vandaan komt. Door zijn duurzame manier van telen en onze lokale samenwerking proberen wij ons steentje bij te dragen aan de natuur:
Lokaal
-
Lokaal ondernemen scheelt transport kosten en CO2-uitstoot.
-
De boer levert rechtstreeks aan de bakker waardoor we exact weten waar onze grondstoffen vandaan komen en de kwaliteit constant is.
-
Het Speltgraan wordt gemalen met de molen waarbij de hele korrel gemalen wordt.
Duurzaam
-
Het land wordt niet omgeploegd maar opgetild.
-
De belangrijke voedingstoffen blijven hierdoor in de grond
-
Minder gebruik van kunstmest
-
Minder gebruik van bestrijdingsmiddelen.
-
-
Er wordt niks van het Speltgraan weggegooid.
-
De boer produceert alleen voor het binnenland.
Beter dan Tarwe
Ons Speltgraan is een langzaam groeiend gewas en bevat meer voedingstoffen dan de moderne tarwe. Tarwe is de laatste jaren doorontwikkeld naar een ‘racetarwe’ die snel groeit maar minder voedingstoffen bevat.

Boer Jan

DE BAKKERS
Onze bakkers zijn de laatste jaren steeds meer producten met Spelt gaan maken omdat de bakkwaliteit beter blijkt te zijn dan Tarwe.
De lokale Spelt vindt u terug in:
Brood:
Spelt vloer heel
Hollandse Polder Spelt (desem)
Spelt Speciaal
Desem Spelt Gevuld
Spelt triangel
Banket:
Spelt speculaas koekjes
Spelt speculaas brok
Spelt koek
Spelt Cracker